lördag 15 januari 2011

Vi åker till Spåntorget!

Vi har aldrig varit på Spåntorget. Har inte ens anat att det har funnits ett torg med det namnet. Vi kände oss som upptäcktsresande och packade överlevandskitet i ryggsäcken för att kunna möta alla oväntade strapatser på denna färd till främmande land. (Nåväl, kitet bestod mest av busskort, kamera och kikare). Vi tänkte, när vi nu ändå åker till just Spåntorget, att då kan vi ju alltid kika på den dubbeltrast som sägs ska ha ockuperat en rönn alldeles vid busshållplatsen.

För alla ovetande - detta är Spåntorget!

Det är vanligtvis en rackare som kan vara lite trixig att få syn på då den på sommaren är en aning blyg och tillbakadragen. Men nu - nu tronade den högst upp i sin rönn för att försvara den mot alla tänkbara vingförsedda inkräktare, stora som små. Bussar, bilar och människor ignorerade den med stoiskt och överlägset lugn, för ingen av dessa hade hittills visat något större intresse för rönnbären. Men en björktrast i en närbelägen björk fick sig en utskällning som hette duga.

Den ockuperade rönnen med tillhörande dubbeltrast (i mitten till vänster om någon till äventyrs skulle undra...)

Vi skuttade glada omkring denna utvalda rönn och kan nu föra upp även denna art på vår fågelräknarlista. Kanske hinner vi till 300 innan vi dör.

Nu tog inte äventyret slut bara för att vi skådat denna rar lilla pippi. Nej då, som de spänstiga människor vi är drog vi till fots vidare till nya outforskade territorier. Stabbetorget nästa. Ytterligare ett för oss okänt torg.


Och se där - längst borta i hörnet hittar vid det vattenhål och näringsställe vi så desperat behöver efter all spänning vi varit utsatta för. Sanna´s café! Och ett sådan pärla till ställe. Det kändes som att komma in i någons vardagsrum. En godmodig och familjär stämning bland en salig blandning av gäster och med Sanna själv som den vänliga motorn. Gå dit om ni någon gång har ett ärende till Stabbetorget.
Här blev det i alla fall semmelpremiär och en värdig avslutning på veckans "sakviintegjortförut".

Kan det bli bättre än så här en lördag i januari?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar