söndag 30 januari 2011

Polsk musikdokumentär (bland annat)

Den här veckan blev lite annorlunda - mer en samling av små saker vi kanske gjort tidigare (lite grann) men inte tillsammans. Till exempel har vi ju varit på Filmfestivalen, både var för sig och tillsammans. Men det som gör årets festivalande annorlunda är att vi faktiskt har PLANERAT och köpt biljetter i förväg! Vi har arbetat efter principen att vi väljer två filmer var och köper därtill två biljetter till varje film. Så har vi INTE gjort förut.
Så i afton (söndag) var det dags för den polska musikdokumentären "Beats of freedom". En välgjord film som berättade om rockens och punkens genomslag i Polen på 1980-talet. Och om människornas längtan efter frihet. Plus naturligtvis mycket bra musik från ett grannland som man knapp tänker på.

Lördagen bjöd också på några mindre, en dock utomordentliga angenäma "integjortförut"-tilldragelser. För att kunna gå på film måste man alltså ha biljetter. Sagt och gjort vi traskade lydigt till Draken för att lösa ut vårt inträde till kulturens mörka salar. Det var väl i och för sig inte så märkvärdigt, men därefter slog hungern sina klor i våra inälvor. Men det berodde snarare på våra eskapader på gymmet några timmar tidigare. (Själv närvarade jag vid ett BodyPump pass som fick kroppens samtliga muskler att trippa på tå. Min särbo lyckades med bedriften att golva en box-säck så det sprutade osorterade metalldelar. Rätt imponerande! Klart att man blir hungrig). Nu skulle vi bara hitta ett lämpligt näringsställe. Vi vandrade 2:a Långgatan fram och ratade det ena stället efter det andra tills vi plötsligt stod framför det enda tänkbara alternativet: ett nyöppnat (ganska) café i läcker 60-talsstil. Konsekvent inrett med stormönstrad orange tapet, broderad påfågel på väggen, tv-kannor med tidsenligt snitt. Till förtäring fanns olika varianter på smörgåstårta, fast i portionsbitar. Tja, även det i tidens anda. Men tillrett med finess och mycket delikat.



Klatschig 60-talsinredning

På väg hemöver till Majorna dök nästa lysande idé upp. Nu skulle det köpas en cd-skiva till mig som ingen av oss hade hört tidigare. Ett uppdrag som visade sig vara klurigare än vi från början hade trott, men efter (en ganska svettig) halvtimme skuttade vi ut med ett fynd. Gruppen Midlake "The Corage of Others" skulle avnjutas under tiden en gemensam middag tillagades. En kul sätt att upptäcka ny musik. (Middagen blev också synnerligen lyckad).

En riktigt bra skiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar